2016. július 10., vasárnap

V. Levendula ünnep a kertünkben / 5th Lavender Festival in our Garden



Hihetetlen, hogy már az ötödik...
Hagyományteremtő céllal találtuk ki magunknak ezt a kis kerti ünnepet, és azt hiszem, lassan elmondhatjuk, hogy ez már hagyomány. :) 
Tegnap ismét vendégeket  vártunk a kertünkbe. Barátokat, ismerősöket, blogtársakat, akikkel ha a távolság miatt ritkán is, de legalább így levendulavirágzás idején összejöhetünk egy kis személyes találkozóra. Most "csak" egy napos, és szűkebb körű volt ez a találka mint máskor, mert idén először a Kertnézőben programra is készülnünk kellett és sok egyéb elfoglaltság összegyűlt ezekben a hetekben. De semmiképp nem hagytuk volna ki! De nem ám! 


Tudjátok....azért amikor reggel ötkor felkelek teríteni az "eső nem várható" ígéret harmatos frissességben....és  másfél óra alatt elrendezem a kertet, majd 10 perc alatt bevágok mindet a Kerti lakba, mert nézd már, esik....:)
Na, akkor tartja bennem  a lelket a tudat, hogy nemsokára megjönnek és ma nagyon-nagyon sokat fogunk nevetni, és őrületesen jókat fogunk enni.
És mikor eláll, kirámolom a párnákat, terítőket még egyszer. :))




(Igen, egy új fal épült a teraszon. Erről bővebben a következő posztban.)




És meg is jöttek mind, az ország különböző sarkaiból, családostul és a szép idő mellé beült a kertbe a jókedv, a humor, a gyerekzsivaj és a társaság-összetartó jó étvágy.


 Sütemények, saláták, házi készítésű kecskesajt krémek házi gondozású kecskéből, és bor a családi szőlészetből. Ajándékba. 
Eddig még soha senki nem nehezményezte, de ezeken a Levendula ünnepeken mi nem szoktunk alkoholt felszolgálni.


Ezek amolyan batyus bulik, természetesen én is készülök több dologgal, de a vendégeink is hoznak egy-egy tál finomságot. Változatos és isteni étkek kerülnek az asztalra. 


És váratlan, de szívhez szóló meglepetések. Mint pl. a szívek Barbitól.



Egy kis Redcountry humor. Sokan szeretjük! :D






 A nap hőse, a kislányunk, Alíz. Reggel hétkor kelt. Türelmesen megvárta a délelőtt érkező vendégeket, végignyomta a murit alvás nélkül, ami este 11-ig tartott! :) Majd 23:01-kor csukott szemmel felborult. 


A nap másik büszkesége a hátizsákszörny. (A kisfiunk, Albert.)
Mielőtt még bárki....nem olyan rossz ez. Fejleszti az érzékeket, véd a rózsabokroktól és van egy barátságos bája ezeknek a bélelt akusztikájú hangoknak.  Ennyi. :) 


 És persze mindig van egy legkisebb a gyerekek között. Aki nézi a nagyokat és rendszerint nem hisz a szemének. :)


 Mintha mindnek én dúrtam volna le a haját egyállású géppel. Pedig nem.


Délután...





Bettus almáspitéje még Zsuzsit is elhomályosítja.




Gyerekek. 
Az összeset a sarokba állítottuk. Hátul a kert gyerekeknek fenntartott játszóteres sarka megtelt az apró talpakkal. 
Játék közben stabilan fogyott a pogácsa, az uborkás limonádé és a ragtapasz. :) 




És mi, házigazdák. A férjem ismét szuper volt, köszönöm Papa! <3


Nem is tudom, mit mondjak...A csajok ajándékai. Nagyon szépen köszönjük ZsuzsiSanyi, Zita, Judit, Andi, Bettus, Adri, Kinga, Barbi, és MINDENKI!



 Hát ennyi volt. Mi nagyon élveztük. 


10 megjegyzés:

  1. Én még mindig a találkozó hatása alatt vagyok. Olyan sok pozitív inger ért, hogy este én is úgy dőltem ki, mint egy darab fa. :)
    Szabi még ma is emlegette Alízt, hogy mennyire aranyos kislány. Azt mondta, hogy ő még életében nem hallott annyira gyereket nevetni, mint Lizi amennyire nevetett, mert valami bogarasat játszottak. :)
    Modeszta! Nem győzöm köszönni, hogy ott lehettünk! Nagyon jól éreztük magunkat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Tudom, Albi is ilyen már baba kora óta...annyira jóízűen, önfeledten tudnak kacagni, hogy néha ilyen flashmob szerű helyzetekbe kerülünk idegen helyen is. Annyira nevetnek a gyerekeim, hogy egyre többen nevetnek körülöttünk. :)))
      Adri, mi köszönjük, hogy eljöttetek!! A továbbiakat majd megbeszéljük, tudod..<3

      Törlés
  2. Már vártam ezt a posztot, csodás lehetett megint! Köszi a beszámolót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Szilvi,mondtuk is Petivel, hogy tényleg nem szabad kihagyni, mert annyira jó. :))

      Törlés
  3. ♥Azt hiszem, minden túlzás nélkül mondhatom, hogy életünk egyik legmeghatározóbb élménye, eseménye volt. Még úgy is, hogy hazafelé lemerült mindegyikünk telefonja, így nem volt gps, Fehérvár nál eltereltek bennünket, és Veszprém alatt tudtuk csak megtalálni a hazavezető utat. :-)
    Nagyon köszönünk mindent! Imádtuk minden percét, ízét, illatát. ♥
    (Ma beszereztünk egy autós töltőt.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betuuuus! :)))))
      Ilyenkor jön jól két ilyen végtelenül türelmes gyerek a hátsó ülésen, igaz? :))
      Nagyon jó volt, hogy el tudtatok jönni, jó volt látni Benneteket, és ahogy mondtam is, te egy igazi ízvarázsló vagy, hihetetlen, miket művelsz! <3 Köszönjük!

      Törlés
  4. Ma, vissza kapcsolódva az online rendszerbe, szeretnénk köszönni a meghívást! Köszönjük a kacagó gyerekeket, az ölbe kéredzkedő bébiket, a nevetést , a finom hazai ízeket, az ajándékokat, a gyönyörű kertet, a hátsó kuckót, fiúkat lányokat, nevetéseket és még nevetéseket! Az éjféli hazaérkezésünk kicsit húzós volt de megérte! Mindenkit ölelünk, zsuzsisanyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na örülök, hogy épségben hazaértetek, szarvasok voltak az úton? :)))
      Jó kis összegzést írtál, és a sok nevetésben erősen részetek van ám!
      Mi is ölelünk Benneteket!

      Törlés